Top
faelledgaarden ventilerede facader

Fælledgården er et glimrende eksempel på, hvorledes bæredygtighed og æstetik kan forenes i smuk arkitektur. Fælledgården blev renoveret ud fra en passivhusstrategi, og er således udført i lavenergiklasse 1, og i overensstemmelse med Bygningsreglementet BR10.

De eksisterende råhuse, blev omdannet af en stærkt isoleret facadebeklædning med naturskifer fra CUPA PIZARRAS.

Jönsson, Esbensen + Sloth Møller, LIW planning og JJW Arkitekter har udtænkt renoveringsprojektet, der omfattede fjernelsen af den eksisterende facade, udtænkning af nye fabriksfremstillede facadeelementer og ny facadebeklædning med facadesystemet CUPACLAD.

faelledgaarden jjw arkitekter

Vores naturskifer blev installeret på en moderne måde med vandret orientering. To kroge pr. skifer blev brugt til synlig fiksering, hvilket skabte en smuk, økologisk og holdbar facade af naturskifer.

ENERGIEFFEKTIVET OG HOLDBARHED

Et luftrum bag beklædningen giver CUPACLAD systemet fordelene som ved en ventileret facade.

De vigtigste fordele er relateret til “skorstenseffekten“, kontinuerlig ventilation på grund af temperaturvariationen mellem udendørsluften og luften inde i hulrummet.

faelledgaarden cupaclad facadeskifer

Den ventilerede CUPACLAD facade, reducerer både risikoen for fugt og samtidig sikres en sund, energieffektiv og særdeles modstandsdygtig klimaskærm.

Se en YouTube-video om renoveringen af plejecentret:

Faktisk valgte arkitekterne meget specifikke materialer som naturskifer, hvide metalplader og betonbalkoner for at opnå et moderne design.

For mere information besøg Fælledgårdens hjemmeside.