Top
kupler

En kuppel er en tagtype, der normalt er forbeholdt prestigefyldte bygninger som kirker, paladser og offentlige bygninger. Et enkelt blik på denne type konstruktion er nok til at indgyde respekt og beundring.

De elementer og beregninger, der skal til for at bygge en kuppel, er meget komplekse, men eksperter påpeger, at kuplen har en meget simpel oprindelse: primitive pindehytter og igloer.

Kupler er på grund af deres særpræg synlige på lang afstand og er blevet et symbol på magt og status. Den første store kuppel, der stadig eksisterer i dag, er kuplen på Pantheon i Rom, et fantastisk eksempel på ingeniørarbejde. Kuplen, der ændrede moderne arkitektur, var imidlertid Brunelleschis kuppel på katedralen i Firenze.

kuppel lilot massillon floden seinen

Kuppel af naturskifer transporteres ned ad floden Seinen op til Notre Dame-øen i Paris (c) www.lgmn.fr

Kupler har en utrolig charme, og som du kan se herunder, skaber de en magisk ramme under himlen. De kan beklædes udvendigt med forskellige materialer, og naturskifer er et af de hyppigst brugte.

Skiferkupler

Kupler bygges til at dække kirker eller offentlige monumenter, og de er ofte beklædt med naturskifer, som det f.eks. er tilfældet med den firkantede kuppel på militærakademiet i Paris.

kuppel på militærakademiet i Paris.

CUPA PIZARRAS havde æren af at deltage i renoveringen af dette historiske monument med vores ‘coffine’-skifer, som er en særlig model, der er specielt fremstillet til at dække kuppeltage.

typer af kupler

Militærakademiet er et eksempel på en kuppel med polygonal base, men der er en anden vigtig stil: kuplerne med en cirkelformet base. Der findes naturligvis et næsten uendeligt antal forskellige kupler, der kan variere alt efter runding, design eller den synlige overflade.

kuppel bnp paris

I BNP-bankens hovedkvarter i Paris kan vi også beundre en storslået kuppel. Under udarbejdelsen af kuplen blev vores naturskifer formet på stedet for at skabe et præcist mønster – resultatet af tagdækkernes exceptionelle knowhow.

Installation af naturskifer på en kuppel kræver en kompleks teknik, præcision og erfaring. Hvis du er interesseret i at blive skifertagdækker, har vi et samarbejde med nogle af de mest respekterede skoler og uddannelsescentre i Storbritannien.