Top
torshavn musikskole -kontrast arkitekt

På Færøerne er det blevet mere og mere eftertragtet at få undervisning i musik. For at imødekomme dette behov blev der planlagt en ny og moderne musikskole nær hovedstaden Tórshavn, designet specifikt til børn og unge.

Bygningens koncept er ret banebrydende: Den skal henlede tankerne til to forskellige størrelser sten, der ligger ved siden af hinanden. Beklædningsmaterialet skulle leve op til dette design, og udviklingsteamet skulle i gang med det samme.

torshavn musikskole Færøerne

Mayfinn Norðoy, arkitekt hos Kontrast, husker :

Det var en nem beslutning: Skifer kræver ikke nogen vedligeholdelse. Derudover har materialet den særlige kvalitet, at det udstråler overskud og elegance.

Den større bygning – den “store sten” – huser musikskolen, og de forbipasserende kan endda se eleverne indenfor spille på deres instrumenter. Her er de grønne vinduesrammer bejdset, så de ligner mos på en sten.

Den “mindre sten” rummer koncertsalen, som har plads til 300 tilskuere. Idéen her var at genskabe naturen, hvor der vokser græs oven på stenene, så denne bygning har både skifer- og tørvetage.

Arkitekten forklarer:

Skifer er velegnet til både facade og tag, hvilket var vigtigt, fordi vi ønskede et monolitisk udtryk med samme materiale på alle overflader.

facadeskiferFærøerne

Naturskifer kan holde i op til hundrede år, når det monteres korrekt af en professionel skifertækker.

CUPA PIZARRAS sørger desuden for et team af eksperter på stedet, der kan hjælpe i alle projektets faser – selv til projekter med de mest usædvanlige beliggenheder. Arkitektteamet har fremhævet den “gode kommunikation” mellem alle involverede parter.

Intet andet byggemateriale har de samme karakteristika som naturskifer, som også har den unikke kvalitet, at det afspejler det skiftende vejr på øerne. Mayfinn Norðoy forklarer:

Når det er vådt, bliver det sort og blankt, og når det er tørt, bliver det lysere og mat. Når solen skinner, er der stor forskel på den solrige og den skyggefulde side, og stenen reflekterer solen.

torshavn musikskole Færøerne

Når sneen falder og frosten kommer, er skiferen igen helt anderledes med sine hvide kanter og frostklare linjer. Med andre ord kan du aflæse vejret ved at kigge på skiferfacaden.