Top
slate school patriquin architects

En af de mest miljøvenlige skoler i USA ligger i North Haven, Connecticut, og på denne imponerende skole er omkring 70 børn så heldige at kunne modtage undervisning hver dag.

Alle materialer, der er anvendt ved konstruktionen af bygningerne, er miljømæssigt ansvarlige og ekstremt funktionelle. For at tilgodese retningslinjerne blev vores CUPACLAD 101 Logic-system udset til at beklæde skolens seks bygninger.

cupaclad 101 logic

Skifer spiller derfor hovedrollen i arkitekturen og har sågar lagt navn til skolen. Men hvad der er endnu vigtigere: skiferen bidrager med konstruktionsmæssige og funktionelle egenskaber, herunder øget holdbarhed, energieffektivitet og lave vedligeholdelsesomkostninger.

Skolen blev designet med et særligt fokus på at skabe opløftende rum og at stimulere kreativiteten blandt de studerende. De fire hovedbygninger er placeret, så der skabes en central gårdhave, som er ideel til udendørs aktiviteter og lege.

slate school usa

Store vinduer, åbne rum og brugen af naturlige materialer er æstetiske detaljer i arkitekturen, der er en del af et velgennemtænkt design, som bryder grænserne mellem det indre og det ydre rum. Den nederste halvdel af bygningerne er i træ, mens den øverste del er beklædt med skifer, hvilket skaber en flot genspejling af den omgivende skov.

Det usynlige CUPACLAD 101 Logic-fastgørelsessystem fremhæver skiferens struktur med et enkelt og afbalanceret design. Det er endda i stand til at modstå børnenes narrestreger.

Ifølge Patriquin Architects, firmaet med ansvar for projektet, er:

Alle byggematerialer undersøgt for holdbarhed og ikke-toksicitet.

skifer facade
Skifer er et naturprodukt, hvis levetid er længere end 100 år, og skiferen indgår derfor i perfekt harmoni med andre økologiske materialer som for eksempel træ, hvilket fremgår af dette projekt. Den arkitektoniske undersøgelse forklarer:

Højeffektive bygningskonvolutter og tilpasningsdygtige mekaniske systemer holder bygningens drifts- og vedligeholdelsesomkostninger på et minimum, samtidig med at beboerens komfort og helbred forbedres

Alt i alt blev intet overladt til tilfældighederne i projektet. Virksomheden siger:

At bygge designstrategier såsom solretning, naturlig ventilation, dagslys og døgnbelysning vil gavne og forbedre læringspotentialet for de studerende.

Slate School blev færdig i september 2019, og de studerende modtager allerede undervisning på skolen. Børn, forældre og lærere er desuden ikke de eneste, der har bemærket det fantastisk vellykkede slutresultat: Slate School modtog således ENR 2019 Merit Award i New England for bedste projekt.

facadeskifer skoler

Slate School ansøger også om LEED-certificering (Leadership in Energy and Environmental Design), et internationalt anerkendt godkendelsessystem for grønne bygninger.

Dette projekt er en del af en byggebevægelse, der er fortaler for at gøre bygningskonstruktioner sundere for alle – mennesker såvel som miljøet. Dette inkluderer brugen af naturlige og bæredygtige materialer, der ligesom naturskifer ikke har en negativ indvirkning på vores planet.