Top
moderne huse med skifertag

Naturskifer er et af de materialer, der anvendes i nutidens byggeri. Vi har valgt nogle eksempler på nyere huse, der viser det store potentiale i dette naturlige og unikke produkt til både tag- og facadebeklædning.

Skifer er det oplagte valg, når man søger efter et effektivt og slidstærkt materiale. Antallet af arkitekter og husejere, der vælger dette naturprodukt, vokser fortsat.

Naturskifer i nyere hus projekter

De følgende 5 nye projekter er gode eksempler på, hvad der kan opnås med naturskifer. Bliv forelsket i disse betagende huse designet af arkitekter over hele Europa.

 1. Villa P i Danmark

  Imponerende hus med naturskifer facadebeklædning og store vinduer.

  Kombinationen af træ, glas og skifer giver et moderne og elegant udseende til dette innovative projekt. Naturskifer dækker både facader og tag, hvilket skaber en ensartet linje, der strækker sig fra den ene side af huset til den anden. Trækolonnerne er naturligt integreret i de store vinduer på forsiden og bagsiden af bygningen.

  Se alle detaljerne om dette innovative skiferbeklædte hus med havudsigt.

 2. Beklædt naturskifer hus i Belgien

  Imponerende hus med naturskifer facade og sadeltag.

  Dette projekt, beliggende i Fernelmont en lille belgisk landsby, var en reel arkitektonisk og administrativ udfordring. Integration i landskabet og brugen af naturmaterialer var nøgleelementerne i designet af dette familiehus. Ejerne søgte et moderne og effektivt design samtidig med at de lokale traditionelle materialer og strukturer blev holdt.

  Ifølge projektets arkitekt, Vincent Meulebrouck, valgte ejerne hurtigt naturskifer på grund af dets mineralske egenskaber, tekstur og holdbarhed.

 3. Lavenergi hus i Spanien

  Lavenergi hus med næsten o energiforbrug

  Dette hus, der ligger i det nordlige Spanien, blev designet af arkitektfirmaet Duque y Zamora. Arkitektfirmaet er specialiseret i lavenergihuse, som ofte kræver, at de udfører en omfattende analyse af klimaforholdene i området.

  Hovedformålet med projektet var at nå et næsten nul energiforbrug. Skifer blev valgt som det mest ideelle materiale til både tag og facade på grund af dets naturlige egenskaber og ekstreme holdbarhed.

 4. Typehus i Spanien

  Typehus i Asturias (Spanien) med tag og facade beklædning i naturskifer.

  Tradition og modernitet bor under samme tag i dette enfamiliehus. Dette projekt følger typehusudviklingen ved at bruge præfabrikeret tredimensionale moduler for at fremskynde byggeprocessen. Denne nye byggeproces er ingen hindring for at bruge naturmaterialer, der altid giver en meget bedre integration med det omkringliggende landskab.

  Resultatet er et typehus med et simpelt og unikt design, der samtidig opfylder energieffektivitetskrav og lokale by regler om brug af specifikke materialer.

 5. Bioklimatisk hus i Frankrig

  Bioklimatisk hus i Frankrig

  Naturskifer beskytter dette fantastiske bioklimatiske hus, der ligger i den franske region Bretagne, fra det oceaniske klima i området. Både sadeltag og facader er dækket af skifer. Arkitekt Josselin Guillo og Co-designer Dorothée Martin blev inspireret af enfamiliehuse med naturskifer tag, der er typiske for Bretagne. Med den stil i tankerne genopfandt de designet og tilpassede det til nutidens arkitektoniske udvikling.

Alle disse moderne arkitektoniske projekter viser det store potentiale i naturskifer i nutidens arkitektur. Læs mere om naturskifer og dets fordele.