Top
Udsigten over One Museum Place i Atlanta

One Museum Place er et arkitektonisk mesterværk på 215.000 m2 delt i 2 – 5. etagers bygning der indeholder 44 boliger. De udvendige facader kombinerer adskillige beklædningsmaterialer, men naturskifer dækker det meste af bygningen.

Teamet med ansvar for byggeriet var den visionære udvikler John Wieland, Mack Scogin Merril Elam Architects og General Contractors Brasfield & Gorrie.

En spektakulær bygning i Atlantas kunstdistrikt

One Museum Place er beliggende i Atlantas kunstdistrikt, 1301 Peachtree Street, lige overfor High Museum of Art; et museum, der er et af de største kunstmuseer i det sydøstlige USA og et af de mest besøgte kunstmuseer i verden.

Den unikke facade beklædning og det overordnede design af bygningen, har omdannet One Museum Place til en ikonisk bygning i Midtown Atlanta. De udvendige facader skiller sig ud, ikke kun fordi de harmonisk kombinerer tre beklædningsmaterialer, men også fordi de kombinerer tre forskellige skifermønstre.

Skifermønstre på One Museum Place

Projektets arkitekt forklarer kompleksiteten af dette design:

For One Museum Place krævede kombinationen af tre beklædningsmaterialer, koordinering af systemer, materialestruktur, finish mv. Der blev lavet tre forskellige skifermønstre, for at passe til bygnings geometri og ønskede tekstur.

Et ekstraordinært design, der giver en unik oplevelse

Designet af One Museum Place er ekstraordinært fra de ydre facader til indretningen af bygningerne. Hver detalje har været gennemtænkt for at omdanne bygningen til en unik oplevelse.

One Museum Place med blandt andet ventileret naturskifer façade.

De fleste af lejlighederne har en privat elevator samt en “privat” garage i bygningens sikrede parkeringshus. Desuden har penthouse lejlighederne deres egen private tagterrasse.

Ventileret naturskifer facade CUPACLAD® for holdbarhed og effektivitet

Mack Scogin Merrill Elam Architects var et af de første amerikanske firmaer til at gøre bruge af​​klimaskærme, tilbage i 1989, da kun få mennesker kendte de betydelige fordele ved disse systemer.

CUPACLAD ventileret naturskifer beklædnings system på One Museum Place

Selvom klimaskærme kan laves af forskellige materialer, var arkitekten ikke i tvivl, naturskifer var det bedste valg til dette ambitiøse projekt.

Gennem historien har skifer vist sin holdbarhed som byggemateriale, og sin modstandsdygtighed i enhver form for vejr påvirkninger. Derfor var vores ventileret beklædningssystem CUPACLAD® en perfekt løsning til projektet, både fra et design og et teknisk synspunkt.

Facade – lavet specifikt til dette projekt med spansk naturskifer

Designet fra arkitekten omfattede flere størrelser af skifer enheder, der spænder fra 25,4×30,5cm til 30,5×15,2cm og 30,5×25,4cm. Derfor skulle nogle af stykkerne skræddersyes. Resultatet: et unikt, meget effektivt og højkvalitets ventileret naturskifer beklædnings system.

Leder du efter et moderne og elegant klimaskærmssystem? Tag et kig på vores CUPACLAD® ventileret facade-design på vores hjemmeside.