Top
tag materialer

Nu om dage er der tagmaterialer af så mange typer og i så mange stilarter, at det kan være vanskeligt at træffe det rette valg til sit tag.

Før du træffer en beslutning skal du overveje, hvor længe du vil have, at taget skal holde, om du vil have det til at supplere husets design, hvilken pris du vil betale, eller om du foretrækker miljøvenlige og naturlige produkter.

Se på denne liste med de mest populære produkter til tagbeklædning. Hvilket er det bedste valg for dig?

1. Træspåner

De er normalt lavet af cedertræ, men kan også være lavet af andre træsorter, der er modstandsdygtige over for råd, såsom rødtræ. Træ giver et naturligt udseende, men har en kort levetid og kræver regelmæssig vedligeholdelse.

2. Plastic polymer

Disse holdbare syntetiske tagspåner kan genbruges, når de udskiftes. De kræver ikke meget vedligeholdelse.

3. Tagsten af ler

De er fremstillet af naturligt ler, som er brændt i en ovn, men de kræver et betydeligt energiforbrug af fremstille. De er langtidsholdbar og kræver ikke meget vedligeholdelse, men de er skøre og kan gå i stykker. De er også temmelig dyre.

4. Tagsten af beton

De er ikke så dyre som tagsten af ler, og de kan holde i lang tid. De er fremstillet af naturmaterialer, men de kræver et betydeligt energiforbrug af fremstille.

5. Metal

Det kan være stål, aluminium, kobber eller zink. Metal kan genbruges, når det udskiftes, men det kræver et betydeligt energiforbrug af fremstille. Holdbarheden afhænger af materialet.

6. Tagplader med asfalt

Disse er normalt lavet af enten organisk papirfibermåtte eller glasfiber imprægneret med asfalt og belagt med mineralske granulater. De er ikke dyre, men de er hverken særlig holdbare eller miljøvenlige.

7. Naturskifer

Skifer er et af de ældste materialer til tagbeklædning. Fordelene ved naturskifer er dens uigennemtrængelighed, holdbarhed og alsidighed.

naturskifer detalje

En tagbeklædning af skifer i god kvalitet er meget holdbar og holder bedre end andre tagmaterialer. Skifertage er desuden brandsikre og immune over for insekter, svampe og enhver form for mikroorganismer. Det er det mest langtidsholdbare naturlige byggemateriale, der findes.

Et tag af dårlig kvalitet kræver konstant reparation og vedligeholdelse, men når der bruges skiferplader i god kvalitet, kan omkostningerne til et nyt tag udelukkes, og reparations- og vedligeholdelsesudgifterne i løbet af tagets levetid er ekstremt lave.

På den anden side er naturskifers udseende en af dets stærkeste egenskaber. Når skifer anvendes på et skråtag, giver dets naturlige farve og tekstur et rent, skulpturelt og meget smukt udseende.

Produkternes pålidelighed og skønhed gør dem til den ideelle løsning til arkitektoniske formål, uanset stil eller trend, fordi de tilpasser sig til ethvert arkitektonisk design.

tag med naturskifer