Top
Fototur på Færøerne

Færøerne er kendt for deres klipper, fjelde og fjorde. På denne smukke øgruppe er vejret koldt hele året rundt, og øerne har i gennemsnit 210 regn- eller snedage om året. Til gengæld skaber disse ekstreme vejrforhold fantastiske naturlige landskaber.

Arkitekturen på Færøerne er afgørende for at skabe behagelige og varme hjem. CUPACLAD, vores naturlige klimaskærmende beklædningssystem, er blevet udset til et af de smukkeste og mest banebrydende projekter på øerne. Årsagen til dette er helt klart foreningen af funktionalitet og æstetik.

EIK Bank – Fuglafjörður

Kunderne i denne bank kan se både bjergene og havet, når de træder ind i bygningen. Naturskifer beklæder den ydre del af bygningen og visse dele af interiøret, så grænserne udviskes, og der skabes en harmonisk helhed.

EIK Bank – Fuglafjörður

Lejlighedsbygning – Skansin

12 private lejligheder med egen altan, der opfylder de tekniske standarder og krav til moderne boligarkitektur. Facadens udseende er aldrig det samme – den ændres i takt med lyset i løbet af dagen.

Lejlighedsbygning – Skansin

Privat hus – Tórshavn

Dette hus med vest- og sydvendte facader har fået et strategisk design, der udnytter det naturlige lys bedst muligt og kombinerer naturskifer med vinduer fra loft til gulv. De omgivende klipper og træer er blevet bevaret som en del af den naturlige æstetik.

Privat hus – Tórshavn

Privat hus – Norðurhædd

En af de bedste udsigter over Færøernes længste fjord. Denne CUPACLAD-facade beskytter husets beboere mod fugt og de barske vejrforhold.

Privat hus – Norðurhædd

Musikskolen – Tórshavn

For arkitekterne fra Kontrast var beslutningen om at bruge naturskifer på denne musikskole ret let: “Det har en kvalitet, der udtrykker overskud og elegance”.

Musikskolen – Tórshavn

Bank Nordic – Klaksvík

Et sobert, men moderne design til landsbyens bankfilial. De afbalancerede rektangulære naturskiferplader står i kontrast til bygningens uregelmæssige form, men helheden er virkelig en fryd for øjet.

Bank Nordic – Klaksvík

Boligbygning –  Landaveg

Landavegur er et af de største boligkomplekser på øerne og nok det mest iøjnefaldende. De gule altaner stikker ud fra den primære facade i naturskifer.

Boligbygning – Landaveg

Privat hus – Myllutjørn

De lokale regler tillod ikke et større bygge-aftryk, så arkitekterne var nødt til at vride hjernen for at maksimere udnyttelsen af de 60m2 for hver etage. Udenfor ville de skabe iøjnefaldende volumen, så de gik efter en facade i naturskifer.

Privat hus – Myllutjørn

Dette var nogle af de bedste CUPACLAD-projekter på Færøerne. Du har nu set, hvad der kan opnås med naturskifer. Har du brug for hjælp til at designe dit næste projekt? Du er velkommen til at kontakte os!