Top
hus sne tag

Vinteren er på vej, og denne sæson er som regel synonym med sne. Mange glæder sig over de smukke snelandskaber, men sneen er også et reelt problem for dit tag. Bygninger sættes på prøve om vinteren med de lave temperaturer, sne og is.

Når sneen ophobes på taget, skaber det en del direkte og indirekte problemer. F.eks. er der den ekstra vægt, som tagkonstruktionen skal bære efter et snefald, og der er en risikoen for sneskred, når sneen smelter.

Et gennemtænkt design af tagdækningen er en af de grundlæggende tilgange til at undgå ubehagelige sne-relaterede overraskelser. I bjergområder, hvor sne er almindeligt forekommende, bygges husene med skrånende tage, der har en hældning, som hjælper vandet med at glide let af. Man er desuden nødt til at tage højde for andre faktorer, såsom beliggenhed og antallet af soltimer.

tag sne skifer

At vælge et godt materiale er også en anden grundlæggende metode til at undgå problemer. Naturskifer er perfekt til barske vintre, fordi den har en meget lav vandabsorption og er frostbestandig; den kan holde til, at der ligger sne på den i flere måneder, uden at der opstår lækager. Naturskiferens egenskaber forbliver desuden uændrede, uanset hvor meget is og sne der er.

Vi har her samlet nogle mulige løsninger til at undgå materielle skader og personskader. De kan alle installeres permanent på dit naturskifertag:

Snefang

Deres vigtigste funktion er at bryde isbelægninger for at undgå sneskred. På denne måde forsvinder sne og is lidt efter lidt, når området smelter.

Snefang kan installeres på ethvert sted på tag fladen, og afstanden vil afhænge af flere tekniske og klimatiske faktorer.

snefang snefang tag

Snekroge

Disse kroge bevarer sneen på taget, men fordeler vægten for at undgå dannelsen af store ishylder. De hjælper også med at beskytte tagrender og andre afløbssystemer.

Der er et stort udvalg af størrelser, materialer og formater – nogle af dem er sande kunstværker. Du kan også vælge et fastgørelsessystem i form af kroge, søm eller andre alternativer.

Snekroge installeres normalt i bunden af tagfladen, i rækker af tre ikke-på hinanden følgende, og afstanden afhænger af flere faktorer såsom hældningen af taget, geografisk beliggenhed eller retning.

snekroge snekroge tag

Dansk Snefang / Københavner Snefang

Københavner snefang til indbygning på skifertage. Snefanget består af galvaniseret stål konsoller der monteres på taget samtidig med oplægningen af skiferstene.

Snefanget er ca.11 cm højt og er udført i varmgalvaniseret stål. Konsollerne fastgøres til taglægterne og en skinnen føres igennem hullet i konsollerne.

Københavner snefang

Snebarer/Snebjælker

Dette system er helt anderledes end de tre foregående. Her er hovedformålet at bevare sneen og undgå, at den falder ned fra taget, ved hjælp af vandrette barer, der kan laves af forskellige materialer, som for eksempel træ. Det bruges i områder, hvor der er meget tunge snefald.

snebarer snebjælker

Husk, at hovedformålet med alle disse systemer er sikkerhed, enten for at undgå personskader eller materielle skader. Derfor anbefaler vi på det kraftigste at henvende sig til en professionel håndværker på området. Hvis du har brug for hjælp, kan du altid kontakte os, så vi kan vejlede dig og hjælpe dig med at finde en løsning.