Top
cupaclad facadeskifer snhu.

Southern New Hampshire er et af de hurtigst voksende universiteter i USA. For at styrke udtrykket som en institution fra det 21. århundrede, skulle bygningen til College of Engineering, Technology and Aeronautics (CETA) have et banebrydende design.

At designe en universitetsbygning stiller specifikke krav: da studerende kommer og går hele dagen, er der behov for forskellige typer af rum, herunder store auditorier, kontorer og biblioteker og frem for alt optimalt naturligt lys. Skanska-koncernen valgte tegnestuen Wilson HGA til at stå for designet.

Christianne Peschard, projektleder i selskabet, fortæller:

Vi kunne virkelig godt lide skiferens udseende, så vi startede ud med at søge efter det på nettet

snhu ceta

Efter at have undersøgt det en smule, fandt de en løsning, der passede perfekt til opgaven: CUPACLAD 101 Random.

Vores naturskifer til facade passer perfekt til vejret i New England, hvor somrene er varme og vintrene er kolde.

Christianne Peschard husker:

Det overordnede design er en hyldest til den omkringliggende arkitektur i New Hampshire. Vi ønskede et »lokalt udtryk«, så vi kiggede på gamle overdækkede broer for at få inspiration til bygningens tagdækning

Når du vælger CUPACLAD, kan du vælge mellem en række forskellige systemer. I dette projekt skaber de forskellige størrelser af Random-skifer en uimodståelig dynamik. Lodrette gulv-til-loft-vinduer og trærammer supplerer med tekstur, farve og materialer.

“Det, jeg bedst kunne lide ved projektet, var, at vi lykkedes med at integrere skifer i bygningens indre,” siger Peschard. “Skiferens udseende, når den »kommer ind i bygningen«, giver et meget behagelig udtryk.” Naturskifer er synlig både indefra og udefra på universitetet.

cupaclad naturskifer facade

CUPACLAD er designet til at garantere en nem installation, selv under de vanskeligste forhold. Barry Hamilton, driftschef hos T.J. McCartney, Inc. – det firma, der har monteret skifer-klimaskærmen – udtaler:

Det var første gang, vi arbejdede sammen med CUPACLAD. Vi havde regnet med at skulle bruge en del arbejde og tid på at montere de her skifermaterialer. Men til vores overraskelse var det slet ikke tilfældet!

Barry Hamilton siger:

Installationsvejledninger og tegninger var præcise og perfekte. Lette at læse, lette at følge. Vi behøvede heller ikke at købe specialværktøj for at installere systemet

CUPA PIZARRAS’ tekniske team står altid til rådighed for kunden for at besvare eventuelle spørgsmål eller særlige ønsker, der måtte opstå under processen. Hamilton opsummerer:

Vi vil helt klart anbefale CUPACLAD, og vi ville ikke tøve med at arbejde med dem igen, især på grund af den nemme installation.

southern new hampshire ceta

Matt Berk, medejer af EcoSupply Center, som har specificeret dette projekt, forklarer:

De udvendige beklædningssystemer er nogle af de vigtigste elementer i den nye arkitektur på grund af deres energieffektivitet. CUPACLAD er allerede en populær løsning i Europa, og den er også begyndt at krydse Atlanten. “På grund af dets ydeevne, »look« og overraskende overkommelige pris har vi allerede haft stor succes med CUPACLAD-systemer.

Patricia A. Lynott, rektor for SNHU’s University College, forsikrer:

Den nye CETA-bygning ligger i forlængelse af SNHU’s tendens til innovative forbedringer af vores videregående uddannelsessystem. I løbet af alle mine år her tror jeg, at jeg har været mest begejstret for denne bygning; det den repræsenterer og de muligheder, den giver vores studerende og fakultetet.

Efter denne imponerende bygning blev bygget, har livet på campus har fået en ekstra dimension. Fremtiden for avanceret ingeniørforskning ligger trygt bag CUPACLADs smukke vægge.