Top
Jesper Korf NP Arkitektur

Det innovative danske hus Villa P blev kåret som det mest populære projekt i vores Instagram-konkurrence. Den elegante skandinaviske stil overbeviste dem, der havde besøgt det. Jesper Korf var arkitekten, der gjorde visionen til virkelighed, og i dette interview afslører han et par af hemmelighederne bag succesen.

CUPA DANMARK – Hvordan var designprocessen for dette hus?

Jesper Korf – Huset ligger på en grund med flot udsigt over Lillebælt mod øst. Ideen var at udnytte den udsigt, mens man samtidig kunne nyde aftensolen mod vest. Resultatet af det arkitektoniske greb er en transparent bygning, der som en lysende tunnel giver beboerne – og forbipasserende – udsigt til vandet gennem huset, og når beboerne er i den vestvendte del, kan de slappe af på en solbeskinnet terrasse.

villa p dansk arkitektur

CD – Hvorfor valgte du naturskifer til taget og facaden?

JK – Valget af naturskifer skete på baggrund af et ønske om et materiale, der kunne bruges til både facaden og taget. Skifer er et fantastisk materiale til lette byggerier, så det passer perfekt til konceptet for dette hus.

villa p np arkitektur

CD – Har naturskifer en lang tradition i dansk arkitektur?  

JK – Historisk set er skifer blevet brugt i mange år i dansk arkitektur. Skifer ses ofte på tagflader på gamle huse både på landet og i byen. I dag, hvor der er systemer, der gør, at materialet kan bruges på lodrette facader, giver det endnu flere muligheder i den moderne arkitektur.

villa p np arkitektur

CD – Hvad er, efter din mening, den mest interessante tendens i dansk arkitektur i dag?

JK – I dansk og skandinavisk arkitektur er der i øjeblikket stor fokus på bæredygtighed. Det gælder både for den måde, materialerne produceres på, men også for arkitekturens holdbarhed over tid. At materialerne patineres på en smuk måde, så vi kan nyde at kigge på husene i mange år ud i fremtiden. Det er, hvad vi kalder arkitektonisk bæredygtighed i designet.