Top
skifer moderne projekter

Dette feriehus ligger i den vestlige del af Danmark. Her skyller bølgerne fra Vesterhavet op på strandene, vinden blæser sandet op i de høje klitter, og et stort åbent landskab med klitheder og søer fortsætter længere inde i landet.

Disse smukke omgivelser inspirerede arkitekt Søren Sarup, grundlægger og direktør i Puras Architecture, til at designe Light House, et moderne feriehus, der rummer alle de bedste egenskaber ved nordisk design.

Arkitekten forklarer:

I jagten på at skabe et unikt sted, er det vigtigt at lytte og observere. Det bløde lys fra nord, udsigten samt lyden af vinden i sivene var alle elementer bag inspirationen til at omdanne et gammelt A-hus til et moderne, varmt, enkelt og smukt A-hus

Huset er designet som to forskellige, men komplementære strukturer: en vandret bygning med gulv-til-loft-vinduer, som giver en fantastisk udsigt over den omgivende natur, og en trekantet bygning beklædt med naturskifer.

Vores CUPA 9 naturskifer blev valgt til at beklæde den anden bygning i et stort format på 60×30. Dens grå og glatte overflade sikrer et elegant udseende og kræver næsten ingen vedligeholdelse. Desuden er dette naturlige materiale i stand til at modstå de barske vejrforhold.

Den trekantede bygning indeholder to soveværelser, et badeværelse og et afslapningsrum. Med dets teltlignende udseende har det alle de bekvemmeligheder, der er nødvendige for at rumme en hel familie med gæster.

lighthouse puras architecture

Hele huset er designet efter de nordiske designtraditioner med naturlige materialer som træ og skifer, enkelhed i designet og udnyttelse af naturligt lys. Faktisk udviskes grænsen mellem inde og ude, og der gives plads til naturen.

Naturskifer kan bruges både i klassiske og moderne projekter, da det er et traditionelt materiale, der kan anvendes på en moderne måde. Light House er et godt eksempel på materialets alsidighed og elegance.