Top
southover tagskifer

Ejerne af denne traditionelle walisiske ejendom ønskede en husrenovering, der tog udgangspunkt i bæredygtighed. De ønskede at benytte vedvarende energi, men samtidig bevare en æstetisk kontinuitet med omgivelserne.

Løsningen blev slående klar: THERMOSLATE-solfangere på taget. Med disse solfangere i naturskifer udnyttes materialets fantastiske egenskaber til at omdanne sollys til energi, der genererer varmt vand. Systemet kan generere mere end 50 % af det varme vand, der behøves til familien, hvilket svarer til en reduceret CO2-emission på mere end 450 kg om året.

solfangere skifer

Den traditionelle lade er beliggende i et fredet område nær Wells Cathedral, og derfor var den visuelle kontinuitet med omgivelserne et centralt aspekt i renoveringen. Dette blev sikret gennem det valgte tagmateriale CUPA 12 naturskifer, som gør, at solfangerne er helt usynlige udefra. Intet menneskeligt øje kan se forskellen mellem de seks solfangere og resten af taget.

Arkitekten Paul Kellet forklarer,

Det var vigtigt for min klient at bruge et naturligt materiale til ejendommens tag og samtidig yde et bæredygtigt bidrag til at imødekomme familiens energibehov, Der blev også givet planlægningstilladelse til CUPA R12-skiferen, som sikrede husets integration i omgivelserne.

thermoslate solfangere

De tekniske diskussioner mellem Paul Kellet og CUPA PIZARRAS’ specifikationsteam forløb glat og effektivt. Der blev til sidst installeret seks THERMOSLATE-paneler i det 190 m² store tag. Disse solfangerne er i stand til at producere den nødvendige energi til at dække 57 % af beboernes behov for varmt vand. Desuden skaber systemet en årlig besparelse på 217 kubikmeter gas og reducerer kulstofemissionerne med næsten 459 kg om året. Den oprindelige investering i THERMOSLATE indtjenes således på ekstremt kort tid.

THERMOSLATE-solpaneler er hurtige og nemme at installere. Ved denne lejlighed var EA Construction ansvarlig for opgaven i tæt samarbejde med og efter vejledningen fra CUPA PIZARRAS. Edward Mcewan, direktør hos EA Construction fortæller,

Dette var første gang, vi arbejdede med CUPA PIZARRAS-produkter, men vi vil helt sikkert gøre det igen ved det rigtige projekt. THERMOSLATE’s vedvarende egenskaber gør det til det ideelle valg til nybyggeri, der sigter mod energicertificering og akkreditering.

southover

For at undgå inkonsekvens er THERMOSLATE også fuldt kompatibel med ethvert lager- og distributionssystem, der allerede er installeret. Under renoveringen var ingeniører med speciale i varme derfor på plads for at foretage den endelige installation og justering af udstyret.

THERMOSLATE er frugten af kontinuerlig forskning og teknologisk innovation. Terry Collins, Specification Manager hos CUPA PIZARRAS siger,

Den energi, der bruges til at producere THERMOSLATE®-panelerne, er mindre end den, der bruges til at producere et traditionelt solpanel. THERMOSLATE® er også let, hvilket gør det til et bedre valg til projekter som dette med et originalt, uforstærket tag.

naturskifer tag

CUPA PIZARRAS er altid tilgængelig for at yde support og ekspertise. Derfor overlades der aldrig noget til tilfældighederne i projekter med THERMOSLATE. Terry Collins forklarer,

Vores beregninger tager højde for faktorer som taghøjde, stigning, afvigelse fra syd og ejendomsdimensioner – kombineret med historiske soldata – og beregner, hvor meget energi en bestemt installation genererer.

CUPA PIZARRAS’ engagement i miljøet er en konstant i hver eneste proces samt i hvert produkt og projekt, som vi er en del af. Dette er også tydeligt gennem THERMOSLATE’s bæredygtige egenskaber, som har resulteret i certificering under Solar Keymark-ordningen. Systemet overholder også EN 12975 og har opnået en A+ BRE-akkreditering.