Top
tandrupkollegiet kant arkitekter

Kvaliteten og skønheden i naturskifer har fået Kant Arkitekter til at vælge det til Tandrupkollegiet, som er moderne ungdomsboliger med beliggenhed i Vanløse.

Brugen af CUPACLAD, vores komplette, klimaskærmende beklædningssystem i naturskifer, tilføjer et præg af urbant design til dette projekt, som blev udført mellem 2009 og 2012.

EN BÆREDYGTIG BEKLÆDNINGSLØSNING

“Vi vælger naturskifer, fordi det ser fantastisk ud!”, siger Anders Bay Holm og Uffe Bay-Smidt, som er indehavere af Kant Arkitekter.

Nøglekoncepterne i projektdesignet var baseret på “naturskiferblokke med hvide balkoner skåret ind i skiferen“. Bæredygtighed og miljøhensyn var særligt vigtigt for de danske arkitekter.

beklædningssystem naturskifer cupaclad

Vi ønskede at skabe en kompakt bygning ved hjælp af materialer med en god livscyklusvurdering“, forklarer de. I forlængelse af deres beslutning om at skabe et moderne design valgte arkitekterne faktisk meget specifikke materialer, nemlig naturskifer, hvidt strækmetal til rækværkerne og beton til balkonerne.

CUPACLAD 101: ET USYNLIGT FASTGØRELSESSYSTEM

CUPACLAD dækkede facaden, som har en samlet overflade på 1.300 kvadratmeter, ved hjælp af et usynligt fastgørelsessystem. Skiferpladerne blev monteret vandret og blev fastgjort med to skruer af rustfrit stål. Skruernes hoveder befinder sig under overlapningen og er derfor usynlige.

CUPACLAD-løsninger er nemme at montere og giver boligen et moderne udseende. I nye konstruktioner og i renoveringsarbejde kan CUPACLAD-systemer tilpasses til ethvert arkitektonisk design.

tandrupkollegiet i vanløse

Tandrupkollegiet, som indebar en investering på 1,7 millioner euro, blev ledet af de danske entreprenører Daurehøj Erhvervsbyg A/S. Bag bygningen er der en solrig gård, en dejlig have og cykelparkering.

Besøg vores websted for at få yderligere oplysninger om CUPACLAD.

Du kan se projektet på Kant Arkitekters websted.