Top
nyt skifertag

At udskifte taget på sit hus er som regel ikke det første, man tænker på, når man overvejer at lave forbedringer på sit hus – men det burde det måske være. Det er trods alt taget, der beskytter os mod dårligt vejr og derfor udgør et vigtigt fundament for vores hjem. Derfor vil vi her komme med nogle gode grunde til, hvorfor du bør overveje at skifte dit gamle tag ud med et nyt.

Dog er det vigtigt at fremhæve, at du kan spare dig selv for mange unødvendige udgifter, hvis du udbedrer eller udskifter dit tag på det rette tidspunkt. Fornuftig vedligeholdelse forlænger nemlig ikke kun dit tags levetid, men kan også hjælpe dig med at undgå pludselige skader, før det er for sent. Derfor kan forebyggende taginspektioner spare dig fra store og uvelkomne udgifter med reparation og renovering.

Fordele ved at udskifte sit tag

Der kan være mange gode grunde til at få udskiftet sit tag – det kan for eksempel være, at dit tag har skader eller er gammelt, eller fordi du ønsker at udvide dit hus eller sælge det.

Et nyt tag er dog også en betydelig investering, som kræver meget planlægning. Til gengæld giver det også mange fordele: et nyt tag kan for eksempel øge værdien af din bolig, forbedre husets komfort og give dig en større energibesparelse.

og din boligs vaerdi

Øg din boligs værdi

Et nyt tag øger din boligs værdi, så derfor kan det være en god investering, hvis du overvejer at sælge dit hus indenfor de kommende år. Selvom en renovering af taget som tidligere nævnt kan være en dyrere fornøjelse, giver det stor værdi for køberen af huset, at vedkommende ikke skal bekymre sig om udskiftning af taget i mange år fremover. Samtidig udstråler et nyt og vedligeholdt tag, at huset er i god stand – ligesom det bidrager til at give huset et æstetisk ydre.

Energibesparelser

Når det kommer til at renovere et gammelt eller ødelagt tag, er energibesparelser nok en af de største fordele.

Hvis dit tag er skadet eller meget gammelt, kan det være svært at holde på varmen i de kolde vintermåneder. Dette skyldes, at varmen vil strømme ud af det utætte tag – hvilket kan resultere i en dyrere varmeregning.

energieffektivitet

Nye muligheder med innovative tage

Teknologiske fremskridt har gjort det muligt at finde nye, innovative tagløsninger, og ved at udskifte dit gamle tag kan du tage del i disse nye muligheder, for eksempel gennem et solcelletag.

Solcelletaget er desuden den perfekte løsning, hvis du overvejer at gå over til grøn energi derhjemme. Her kan Thermoslate® være den løsning, du leder efter. Thermoslate® er et skifertag sammensat af solfangere, som udnytter den naturlige skifers egenskaber til at skabe sollysenergi, der både kan bruges til at opvarme hjemmet og producere varmt vand.

Takket være dette innovative skifertag kan du spare 30-70 % på dine varmeregninger, alt afhængig af husets geografiske placering, orientering og antallet af installerede termiske solpaneler.

thermoslate la hacienda

Et ensartet resultat

En anden grund til at udskifte sit tag kan være i forbindelse med en ombygning af sin bolig. Hvis du overvejer at udvide din bolig, kan en blanding af forskellige tagtyper blive en smule uæstetisk at se på. Derfor vælger mange husejere at lave en total udskiftning af taget for at opnå et ensartet og pænt resultat. Uanset hvad dine grunde eller planer er, anbefaler vi dog, at du tager kontakt til en specialist indenfor taglægning for at få den rette vejledning. En specialist kan hjælpe dig med at finde den bedste løsning til dine behov, uanset om du ønsker en total udskiftning af dit tag eller kun har behov for en reparation.