Top
bæredygtighedscertificeringer

Fordelene ved bæredygtige bygninger er mange. Bl.a. giver bæredygtigt byggeri mulighed for energibesparelser, det udleder mindre CO2 og skaber mere behagelige rum for både beboere og forbipasserende.

Desuden øger bæredygtige certificeringer både byggeriets prestige og økonomiske værdi. I dag findes der imidlertid mange grønne akkrediteringer, både på nationalt og internationalt plan. Her er nogle af de vigtigste:

 1. BREEAM

  Building Research Establishment Environmental Assessment Methodology (BREEAM) er en vurdering, der skal øge bevidstheden blandt boligejere, beboere og designere. Akkrediteringen blev udviklet i Storbritannien og er verdens ældste etablerede metode til vurdering af grønne byggerier.

  Systemet måler energieffektiviteten, hvor bæredygtigt bygningen er bygget, og hvordan den opfylder brugernes behov.

 2. Passivhaus

  Passivhaus stammer fra Tyskland. Denne certificering fokuserer mere på at opnå termisk komfort med minimal opvarmning og afkøling ved hjælp af isolering, passende ventilation og eliminering af kuldebroer.

  Passivhaus er en certificering til de bygninger, der har det laveste miljøaftryk. Ifølge Passivhaus giver deres certificerede design mulighed for energibesparelser på op til 90 % i forhold til en almindelig bygning.

  Passivhaus certificeret hus.

 3. LEED

  Leadership in Energy – Environmental Design (LEED) er en international certificering, der anvendes verden over, men som er grundlagt af United States Green Building Council (USGBC). Gennem et pointsystem certificeres de mest bæredygtige og miljøvenlige bygninger.

  For at opnå akkrediteringen skal projektet opnå point i følgende kategorier: CO2-emissioner, energieffektivitet, vandforbrug, affaldssystemer, transport, materialer, sundhed og indendørs miljøkvalitet.

  leed certified projects

  For nylig offentliggjorde vi denne artikel med en samling af fem CUPACLAD-projekter i USA, der har modtaget LEED-certificering. Den skal du ikke gå glip af!

 4. WELL

  WELL Building Standard er et ydelsesbaseret system til certificering af bæredygtigt byggeri. I modsætning til de tre foregående er denne certificering mere fokuseret på menneskers sundhed og velvære.

Disse fire bæredygtige certificeringer er blandt de mest anvendte på verdensplan i dag, men der er flere. Hvis du vil vide, hvordan naturskifer kan hjælpe med at øge bæredygtigheden i dit projekt, skal du ikke tøve med at kontakte os – vores hold af eksperter vil med glæde hjælpe dig.