Top
leed certified projects

Efterhånden som forbrugerne begyndte at orientere sig mod mere bæredygtige produkter, begyndte mange virksomheder også at påstå, at de var bæredygtige. Implementerer virksomhederne virkelig de ændringer, der kræves for at være bæredygtig? Sandsynligvis ikke.

Der findes dog nogle vigtige certificeringer og anerkendelser i byggesektoren, som kan give dig et bedre indblik i, hvad der gør en virksomhed mere miljøvenlig.

LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) er det mest udbredte og mest prestigefyldte system til vurdering af grønne bygninger i verden. Systemet er blevet udviklet af US Green Building Center, men hvordan fungerer det?

Et LEED-scorecard består af 110 mulige point inden for forskellige kriterier som f.eks. miljøkvalitet, anvendte materialer, bæredygtighed, vandeffektivitet og innovation. Afhængigt af hvor mange point dit projekt opnår, kan du få LEED Silver, Gold eller Platinum.

Naturskifer er det perfekte materiale til at opfylde nogle af disse krav. Det er et bæredygtigt materiale med det laveste CO2-aftryk gennem en hel livscyklus. Når naturskifter først er installeret, kan det holde i mere end hundrede år, så man undgår dyre reparationer – ligesom det endda kan genbruges i andre projekter.

Desuden er CUPACLAD – vores beklædningssystem i naturskifer – ideelt til at optimere enhver bygnings energimæssige ydeevne, hvilket alene kan give dig op til 19 point på LEED-scoren.

Nedenfor kan du finde fem LEED-belønnede projekter, der er bygget med CUPACLAD. Fra boliger til skoler – alle bygninger kan få certificeringen, hvis designprocessen er korrekt:

 1. Fairfield Library (LEED Gold)

  Biblioteket blev designet med henblik på at opfylde de højeste krav til bæredygtighed, fra naturlige materialer til maksimering af dagslys i alle rum og udsigt til det fri.

 2. Southern New Hampshire University (LEED Silver)

  Det nye College of Engineering, Technology and Aeronautics (CETA) skulle være topmoderne i alle henseender, lige fra æstetik til ydeevne.

  snhu leed silver

 3. Church + State (LEED Silver)

  Det første LEED-certificerede byggeri af flerfamilieboliger i det vestlige Cleveland. Bæredygtig arkitektur anvendt i hverdagen.

  church state leed gold

 4. Slate School – en skole af skifer

  Denne bygning, som er en af de mest miljøvenlige skoler i USA, er designet til at opfylde de strenge LEED-certificeringsstandarder.

  slate school leed

 5. Palisades Recreation Center (LEED Gold)

  En moderne, men tidløs bygning, der rummer forskellige faciliteter. Dette historiske vartegn huser et auditorium med spillerum til børn, kontorer og meget mere.

  palisades recreation-center dc leed gold


Vil du gerne vide mere om naturskiferbeklædning og LEED-certificering? Vores tekniske team står til klar til at besvare alle spørgsmål.