Top
historisk arts crafts grund

CUPA 12-naturskifer blev valgt til taget på et nyt familiehus bygget på en fredet, historisk Arts and Crafts-grund i det nordlige London.

Ved at bruge CUPA PIZARRAS-produkter kunne man overholde den strenge lokalplan, der kræver, at man bruger traditionelle materialer på nye bygninger og sikrer, at det moderne design passer til den resterende arkitektur.

Designteamet fra Levitate Architecture and Design Studio havde brug for et materiale, der respekterede og passede ind i områdets traditionelle arkitektur uden at gå på kompromis med ejendommens moderne finish.

Med CUPA 12-skifer opnåede de den perfekte balance: Det var et naturligt og historisk tilpasset materiale, som også kunne give en ren æstetik med en glat og ensartet finish.

highoaks skifertag

Dette – kombineret med den stejle taghældning, tagudhænget og de forskellige gavle – var med til at give ejendommens tag et karakteristisk præg. Skifers udtryk er i overensstemmelse med traditionelt Arts and Crafts-design – og fungerer fint op mod den fredede ejendom, som det nye familiehus blev bygget ved siden af.

Ud over at opfylde projektets visuelle krav, er CUPA 12-skifer også et BRE Global-certificeret produkt og en mere bæredygtig løsning end andre moderne tagmaterialer. CUPA PIZARRAS’ direkte kontrol over alle led i skiferproduktionen – fra stenbrud til tag – betyder, at vi kan stå inde for produktkvaliteten og spore det helt tilbage til kilden. Dette betød, at man både kunne sikre en bæredygtig tilgang til at opføre en ny ejendom i et fredet område og samtidig garantere, at naturskiferen blev leveret til tiden.

levitate narchitecture

Levitate har stor erfaring med at arbejde i fredede områder og på historiske ejendomme. Arkitekt Toby Knipping fortæller:

Nøglen til dette projekt var at forstå områdets kontekst. Vi brugte en traditionel blanding af mursten, træ og skifer som reference til de omkringliggende historiske bygninger, men med et moderne tvist. Vi var meget tilfredse med resultatet og vil helt sikkert overveje at bruge CUPA PIZARRAS-skifer i andre projekter.

highoaks familiehus

De lokale myndigheder har tidligere frarådet den slags byggeri, og der er flere naboer, der har fået afslag på nye byggeprojekter. Mark Hagan, direktør for projektets entreprenørfirma Heartwood Ash, siger:

En af de primære udfordringer ved dette projekt var at skaffe produkter af tilstrækkelig høj kvalitet og som kunne overholde lokalplanen. Det faktum, at vi kunne fremlægge fysiske prøver fra CUPA PIZARRAS-teamet for de lokale myndigheder var i høj grad med til at give dem tillid til både produktets evne til at opfylde kravene og også til selve projektet.