Top
Fairfield Bibliotek (USA)

En ikonisk bygning kan forvandle en hel by. Kulturelle bygninger er blevet udstillingsvinduer for fremskridt, modernitet og raffinement. Derfor ser vi i stigende grad en anvendelse af spektakulære og innovative arkitektoniske designs til museer, teatre og universiteter.

Der er en stor mangfoldighed blandt vor tids kulturelle ikoner, men vi har lavet en liste over nogle med ét fælles element: naturskifer. Dette materiale er perfekt egnet til både de avantgardistiske og klassiske designs.

 1. Fairfield Bibliotek (USA)

  Fairfield Bibliotek (USA)

  Bag den asketiske CUPACLAD Parallel-facade finder læserne alle klassikerne inden for almen litteratur. Der blev valgt naturskifer til at beskytte biblioteket mod de barske vejrforhold i Virginia. Ud over at være funktionel kan naturskiferen også give en original finish som denne.

 2. Musikkonservatoriet i Melun (Frankrig)

  Musikkonservatoriet i Melun (Frankrig)
  Denne franske kommune ligger tæt på Paris og har valgt at kombinere danse- og musikskoler som en del af arbejdet med at forny byen. Den spektakulære kontrast mellem farver og materialer, som kan ses udefra, giver et fingerpeg om den store kunst, der findes indenfor.

 3. Pablo Picasso-skolen (Frankrig)

  Pablo Picasso-skolen (Frankrig)

  Dette uddannelsescenter i Châlette-sur-Loing er en funktionel bygning, der huser forskellige læringsrum. Den miljøvenlige bygning er lavet af kvalitetsmaterialer, og belægningen af naturskifer giver taget en klassisk stilrenhed. Det er en bygning, der lader malerens særpræg komme til sin ret.

 4. Universitetet i New Hampshire (USA)

  Universitetet i New Hampshire (USA)

  Universiteter er videnstempler, og livet på campus har fået en ekstra dimension, efter denne imponerende bygning er blevet bygget. Sammenhængen mellem taget og facaden skaber en ensartet belægning, der tilføres et legende touch med CUPACLAD 101 Random-systemets uregelmæssige karakter.

 5. Mediebiblioteket i Monein (Frankrig)

  Mediebiblioteket i Monein (Frankrig)

  Placeringen af det nye mediebibliotek i Monein er ikke tilfældig. Bygningen ligger midt i byen og sender et stærkt budskab om, at man ønsker at sætte kulturen i forreste række. Tagbeklædningen af skifer beskytter bygningen mod det barske vejr og forskønner det store vindue, som giver et kig til den store læsesal.

 6. Den Danske Scenekunstskole (Danmark)

  Den Danske Scenekunstskole (Danmark)

  De bedste danske skuespillere, dansere og instruktører fra de seneste årtier har slået deres folder under Den Danske Scenekunstskoles tag. Da det var tid til at renovere, vandt CUPA 12-skiferen uden diskussion over alle konkurrenterne.

 7. Ry Højskole (Danmark)

  Ry Højskole (Danmark)

  Denne kunstskole er en af byens drivkræfter. Konferencer, debatter og koncerter fylder centrets kulturelle program, mens bygningen følger den danske universitetstradition med højt til loftet. Skolens fire huse forenes af naturskiferen, der danner en blød fold ned langs taget på hovedbygningen.

 8. Det Walisiske Kunstmuseum (Storbritannien)

  Det Walisiske Kunstmuseum (Storbritannien)

  Dette private kunstmuseum i Betws Y Coed beskyttes mod Wales’ regnfulde klima af et CUPA 4-skifertag. Bygningen respekterer områdets traditioner i alt lige fra design til produktvalg. Et kunstværk, der huser kunstværker.

 9. Det Skotske Søfartsmuseum (Storbritannien)

  Det Skotske Søfartsmuseum (Storbritannien)

  Hvilket materiale kan dække et museum og samtidig modstå det skotske vejr? Heavy 3-skiferen skinner på havnen i Irvine, hvor vi finder denne udstilling, der viser søfartens historie. De skotske tages flagskib.

Disse kulturelle symboler er blevet bygget på en måde, så de vil blive husket som et ikon for den tid, de blev skabt i. Skiferen passer perfekt til disse projekter takket være dens naturlige egenskaber, som forbliver uændret over tid.