Top
skiferfacadebeklædning

COS er et verdensomspændende tøj modebrand. Da de skulle designe deres nye butik i centrum af Seoul, stod en ting krystalklart for dem: Butikken skulle have en innovativ facade, som kunne leve op til kundernes forventninger.

COS Korea havde en bestemt idé til facaden i tankerne og foreslog, at RnK Design skulle undersøge et nyt beklædningsmateriale til renoveringen af vægbeklædningen. Arkitekten, der var ansvarlig for projektet, havde på det tidspunkt ingen idé om, at skifer ville være den perfekte løsning.

Før COS-projektet fandtes der ingen koncepter med skiferfacadebeklædning i Korea.
Arkitekten fandt vores partner Slate Koreas blog, og de tog sammen kampen op med at designe den nye butik. Der blev holdt mange møder, for udfordringen – at skulle udvikle et nyt koncept med skiferfacadebeklædning i Korea – var enorm.

innovativ facade cos modebutik

COS og arkitekten ønskede et kvadratisk mønster for at give et strejf af modernitet. Det endelige valg faldt på skiferrektangler på 20 × 25 med et overlæg på 5 cm, så der blev skabt et design med kvadrater på 20 × 20 cm. Alle inddækninger, undtagen på bygningens hjørner, blev metalinddækket, fordi kunden ønskede noget, der ”lignede en tyk stenmur” uden metalinddækning som på andre COS-flagskibsbutikker.

Efter 2 år er COS-butikken det vigtigste eksempel på en skiferbygning i Korea. Den har stadig det samme udseende, uden nogen farveændringer. Med det moderne kvadratiske design er den skinnende smukke CUPA-skifer blevet en slags ”standard for skifervægbeklædning” i Korea.

Som følge af CUPA-COS-projektet kom der mange henvendelser fra arkitekter og slutbrugere. Den smukke bygning gjorde, at jeg kunne fortælle overbevisende om “CUPA-skifer og brugen af den som vægbeklædning”. Og derefter fulgte så yderligere nogle projekter med skifervægbeklædning, fortæller Jihoon Kim, ejer af Slate Korea.

cupa skifervægbeklædning

Siden da har Slate Korea deltaget i flere projekter og afprøvet forskellige vægbeklædninger med større og tykkere skifre. Men CUPA-COS-projektet var grundlæggende i forhold til at skabe og udvikle vægbeklædning med naturskifer i Korea.